ODRŽAN SASTANAK

Direktor SIPA-e Darko Ćulum uručio zlatni amblem Ambasadi SAD u BiH: Istaknuta spremnost za nastavak saradnje

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj situaciji u smislu borbe protiv terorizma u Bosni i Hercegovini i svijetu

S održanog sastanka. SIPA

E. Ć.

3.4.2024

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum sa saradnicima primio je danas u posjetu zamjenika direktora ICITAP-a, Artura Venegasa i pomoćnika direktora ICITAP-a Stiva Fildsa (Steve Fields).

Sastanku je prisustvovao i Ataše za regionalnu borbu protiv terorizma Grupe za borbu protiv terorizma u Ambasadi SAD u Bosni i Hercegovini, Tajler Trubi (Tyler Truby) sa saradnicima.

- Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj situaciji u smislu borbe protiv terorizma u Bosni i Hercegovini i svijetu, razmjeni iskustava u oblasti borbe protiv terorizma, obukama policijskih službenika SIPA-e u okviru ICTAP programa obuka, dosadašnjoj saradnji sa ICITAP-om i Ambasadom SAD u Sarajevu, koja je ocijenjena kao veoma dobra i koja se, između ostalog, odnosi na razmjenu informacija o pitanju borbe protiv terorizma.

Direktor Ćulum je zamjeniku direktora Venegasu uručio zlatni reljefni amblem SIPA-e kao znak zahvalnosti ICITAP-u i Ambasadi SAD. Učesnici sastanka izrazili su spremnost i opredjeljenje za nastavak saradnje - saopćeno je iz SIPA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.