UPUTILI PORUKU NADLEŽNIM

Ambasada SAD se oglasila o napadu na mladiće u Stocu: Sinoćnji napad je bio užasan

Najoštrije osuđujemo čin nasilja i zastrašivanja vrijedan osude sinoć nad četvoricom mladića Bošnjaka kod Stoca

Marfi: Ambasada SAD osudila brutalan napad u Stocu. Facebook / Avaz

E. Ć.

8.4.2024

Četvorica Stočana, M.A.(20), E.G. (21), D.B. (22) i F.B. (18) brutalno su napadnuti u sačekuši nakon što su se sinoć desetak minuta poslije ponoći vratili iz Mostara u svoj grad, a o ovom incidentu oglasila se i Ambasada SAD u BiH.

- Sjedinjene Američke Države najoštrije osuđuju čin nasilja i zastrašivanja vrijedan osude sinoć nad četvoricom mladića Bošnjaka kod Stoca. Sjedinjene Američke Države osuđuju sve činove nasilja i netolerancije jer narušavaju društvenu koheziju BiH i podrivaju njenu sigurnost i stabilnost - poručeno je iz Ambasade SAD.

Iz Ambasade su naglasili kako je napad bio užasan, te su pozvali nadležna tijela u BiH da hitno i temeljno istraže ovaj brutalan čin.

- Pozivamo ih i da osiguraju da on ne postane još jedan neriješeni nasilni incident za koji niko nije kažnjen. Također, pozivamo političke lidere zemlje da promiču i stvore okruženje pogodno za mir i pomirenje - dodali su iz Ambasade SAD.

Kako smo ranije napisali, svi mladići koji su sinoć napadnuti u Stocu otpušteni su iz Kantonalne bolnice "Dr.Safet Mujić“ na kućno liječenje.

Ovu informaciju potvrdila je za portal "Avaza“ dr.Lamija Duranović, direktorica ove zdravstvene ustanove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.