ČETIRI KANDIDATA

Okončani intervjui u VSTV-u: Ko ima najveće šanse da bude šef federalnog USKOK-a

Radi se o poziciji posebnog zamjenika glavnog tužioca Federalnog tužilaštva

Facebook

M. Aš.

9.4.2024

U Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) prije nekoliko dana su okončani intervjui za poziciju šefa federalnog USKOK-a, saznaje portal "Avaza".

Prije mjesec

Riječ je o konkursu Visokog sudskog i tužilačkog vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH), koji je okončan prije mjesec.

Radi se o poziciji posebnog zamjenika glavnog tužioca Federalnog tužilaštva pri odjelu Federalnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organiziranog i međukantonalnog kriminala.

Prijave su, podsjećamo, poslali državni tužioci Džermin Pašić i Ivana Petković, tužiteljice Tužilaštva KS Aida Topalović i Mona Meršnik, tužioci Tužilaštva TK Ćazim Serhatlić i Arnela Garčević te tužilac Tužilaštva Distrikta Brčko Pavo Radoš.

Međutim, kako smo pisali, državni tužilac Pašić na kraju je odustao od dalje utrke i povukao prijavu.  Prijavu su zatim povukle i tužiteljice Garčević i Meršnik, da bi u utrci ostala četiri kandidata.

Intervjuima su prošle sedmice pristupili tužioci Topalović, Serhatlić, Petković i Radoš.

Kako saznajemo, prije konačne rang-liste, kako bi se utvrdilo ko je prvorangirani, potrebno je da se dostave mišljenja šefova institucija.

Hotel Walter

Tek nakon toga bit će formirana konačna rang-lista.

Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, podsjećamo, najavio je kako će sjedište federalnog USKOK-a biti u sadašnjem hotelu „Walter“. Radi se o objektu kojim trenutno raspolaže Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.