GORAŽDE

Obilježena godišnjica pogibije komandanta Muhidina Mašića Munje

Uoči agresije bio je jedan od organizatora otpora, te sudionik jedne od najvažnijih odbrambenih akcija od 14. maja 1992. godine

S obilježavanja godišnjice. Avaz

Alen Bajramovic

16.4.2024

Članovi porodice, saborci i brojni prijatelji, predstavnici lokalnih vlasti, veterani policije i pripadnici MUP-a BPK Goražde obilježili su godišnjicu pogibije Muhidina Mašića-Munje, komandanta Specijalne jedinice za posebne namjene MUP-a RBiH.

Kao najbolji u klasi Mašić se školovao na Policijskoj akademiji u Sarajevu, a uoči agresije bio je jedan od organizatora otpora, te sudionik jedne od najvažnijih odbrambenih akcija od 14. maja 1992. godine, kada su branioci Goražda na prilazima gradu zaustavili Užički korpus bivše JNA. Mašić je dobitnik dva ratna priznanja, za života je odlikovan Zlatnom policijskom značkom, a posthumno i Medaljom za hrabrost.

Veliki broj njegovih kolega, saboraca i građana Goražda okupio se danas na šehidskom mezarju Kolijevke gdje je sahranjen, a delegacije su položile cvijeće i na spomen obilježje pripadnicima policije pred zgradom MUP-a BPK Goražde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.