BIHAMK

Suh i mjestimično vlažan kolovoz, oprez zbog mogućih odrona na brojnim dionicama

Na graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta

Mogući odroni. BIHAMK

S. S.

7.5.2024

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, skreće se pažnja na moguće odrone na brojnim dionicama.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart na autocesti A-1 danas od 08 sati bit će zatvoren smjer Zenica jug-Lašva, a vozila će do završetka radova saobraćati dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste. Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog aktuelnih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic, zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Na graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta. Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.