HISTORIJSKA ODLUKA

Memorijalni centar Srebrenica nastavlja predano raditi na očuvanju sjećanja na žrtve genocida

Zahvalili su pojedincima, organizacijama civilnih društava te na koncu svima koji su na bilo koji način doprinijeli

Fena

FENA

23.5.2024

Memorijalni centar Srebrenica oglasio se povodom usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, istaknuvši da su duboko zahvalni svim zemljama sponzorima i onima koje su glasale za Rezoluciju, kao i bh. timu koji je prethodnih sedmica neumorno radio na tome da se Rezolucija usvoji.

Zahvalili su pojedincima, organizacijama civilnih društava te na koncu svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom historijskom trenutku.

- Ova historijska odluka predstavlja važan korak naprijed u priznavanju istine i pravde za sve žrtve i njihove porodice. Ona istovremeno služi kao podsjetnik na neizbrisivu patnju koju je pretrpjelo bošnjačko stanovništvo Srebrenice, ali i kao poziv na kolektivno sjećanje i solidarnost - navode u Centru.

Memorijalni centar Srebrenica nastavit će predano raditi na očuvanju sjećanja na žrtve genocida i promoviranju mira, tolerancije i suživota.

- Pozivamo sve da se pridruže našem nastojanju da se istina o Srebrenici ne zaboravi i da zajedno radimo na izgradnji bolje budućnosti, oslobođene mržnje i nasilja - navodi se na društvenoj mreži X Memorijalnog centra Srebrenica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.