DONOSIMO BIOGRAFIJU

Ko je Hajrija Maksić, nova vršiteljica dužnosti direktora KCUS-a

Ona će na tom mjestu zamijeniti Alena Pilava, kojem je istekao šestomjesečni mandat, a do imenovanja Ismeta Gavrankapetanovića

Maksić nova v.d. direktorica KCUS-a. Screenshot / Avaz

Z. K.

28.5.2024

Na sjednici privremenog Upravnog odbora odlučeno je da će Hajrija Maksić biti v. d. direkotora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrđeno je za portal "Avaza". Ona će na tom mjestu zamijeniti Alena Pilava, kojem je istekao šestomjesečni mandat, a do imenovanja Ismeta Gavrankapetanovića. 

Dr. Maksić je specijalista pedijatar na Odjelu neonatologija i intenzivna njega KCUS-a i predsjednica Udruženja pedijatara u BiH.

Rođena je 8. aprila 1961. na Tjentištu u Foči. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Sarajevu, a 1985. i Medicinski fakultet u Sarajevu. Od 1985.-1993. radila je u Domu zdravlja „Isak Samokovlija“ Goražde kao ljekar opće prakse, da bi 1997. završila specijalizaciju iz pedijatrije na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu.

Dr. Maksić je 2000. godine izabrana za asistenta iz predmeta Pedijatrija, a već 2007. promovirana je u zvanje viši asistent. Također, 2003. odslušala je postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Godine 2006. odbranila je magistarski rad, a 2009. je imenovana za šefa Odjela neonatologija. Iste godine je završila i subspecijalizaciju iz neonatologije.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.