OD 18 DO 21 SAT

Zbog skupa podrške Palestini i sjećanja na Srebrenicu danas u centru Sarajeva trosatna izmjena režima saobraćaja

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a KS

S jednog od prošlih skupova podrške za Palestinu. Avaz

N. Aj.

1.6.2024

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju Međunarodne organizacije za razvoj-ODI za privremenu izmjenu režima saobraćaja danas od 18 do 21 sat.

Izmjena saobraćaja se odnosi na dionicu preko mosta Novi most "Vijećnica" i dijelu ulice Obala Isa bega Ishakovića - Općina Stari Grad, neposredno uz Trg Prve brigade policije, zbog održavanja događaja mirnog okupljanja - Skup podrške Palestini i sjećanje na Srebrenicu. Saglasnost je data uz uslov da se obezbijedi neometanan ulazak u javnu garažu na ovom području.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od obustave saobraćaja za vrijeme mirnog okupljanja, uz obavezu usmjeravanja saobraćaja u alternativne pravce, a u skladu sa operativnom procjenom MUP-a KS. Obustava se ne odnosi na vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.