DJELIMIČNA PRAVDA

Sindikat policije KS: Očekujemo maksimalne kazne od 45 godina, da više nikada nikom na um ne padne slično

Iz Sindikata policije KS je izraženo zadovoljstvo radom pravosudnih institucija

Adis Šehović i Davor Vujinović. Screenshot

E. Ć.

3.6.2024

Sindikat policije Kantona Sarajevo je od trenutka svirepog ubistva naših policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića davao podršku svima onima koji su radili na prikupljanju dokaza i utvrđivanju činjenica kako bi se kvalitetno rasvijetlila navedena ubistva i procesuirali počinioci krivičnog djela.

- U ime Sindikata policije Kantona Sarajevo izražavam zadovoljstvo radom Tužilastva i Suda, a posebno ističem predanost i upornost postupajućih tužilaca i istražnog tima koji nisu odustali dok nisu zadokumentovali izvršioce gnusnog ubistva, te očekujem da će sporazum o priznanju krivice biti razmatran na zakonskim osnovama.

Zbog niza otežavajućih okolnosti pod kojima je izvršeno ovo krivično djelo za onog ko je povukao obarač i izvršio brutalna ubistva očekujem izricanje najstrožije moguće kazne u okviru zakona.

Na kraju želim reći da će se samo tako postići barem djelimična pravda, prvenstveno za članove porodica, ali i nas, njihovih kolega, jer je prerani odlazak nešeg Adisa i Davora stvorio prazninu i nedoknadiv gubitak, kako za porodicu, tako i za policiju, ali i za društvo u cjelini - poručio je Saim Smajlović, predsjednik Sindikata policije KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.