KAKANJ

Obilježena godišnjica katastrofe u jami Orasi

Prvi vijenac položila je predstavnica porodica poginulih rudara Majda Čosić

Godišnjica katastrofe u jami Orasi 07.06.2024.224 - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
El. T.

7.6.2024

Danas je na platou Spomenika poginulim rudarima, uz prisustvo velikog broja građana, obilježena godišnjica katastrofe u jami Orasi. Tradicionalnu povorku predvodili su rudari Rudnika Kakanj i Rudarska glazba.

Prvi vijenac položila je predstavnica porodica poginulih rudara Majda Čosić, a potom predsjednik Sindikata radnika Rudnika Kakanj Abdel Fazlić. U ime uprave Rudnika Kakanj, vijenac je položio direktor Iso Delibašić sa saradnikom quality managerom Adijem Kubatom te prokuristom Društva Nedimom Fejzićem.

Polaganjem vijenaca počast poginulim komoratima odali su federalni ministar za energiju, rudarstvo i industriju Vedran Lakić. i predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika uglja u Federacije BiH Sinan Husić.

Pored toga, cvijeće su položili i načelnik Općine Kakanj, predstavnici Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, Udruženja penzionera općine Kakanj, Udruženja Marš mira te predstavnici drugih organizacija i građana.

Direktor Iso Delibašić se zahvalio svima koji su danas odali počast stradalim komoratima, a posebne izraze zahvalnosti uputio je federalnom ministru Vedranu Lakiću i predsjedniku Samostalnog sindikata radnika rudnika uglja Federacije BiH Sinanu Husiću što su na ovaj naćin dali na značaju i važnosti očuvanja sjećanja na rudare stradale u borbi za jačanje elektroenergetskog sektora i bolje sutra svih nas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.