BEOGRAD

Danas će se održati "svesrpski sabor": Ovo je kompletan plan događaja

U podne bit će održana zajednička sjednica vlada Srbije i RS u prisustvu dvojice predsjednika i crkvenih velikodostojnika

Vučić i Dodik. Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

S. S.

8.6.2024

U Beogradu danas će biti održan prvi "svesrpski sabor" pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska”.

Tokom cijelog dana planiran je niz događaja u kojima će učestvovati najviši zvaničnici RS i Srbije, predsjednici Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, premijeri Radovan Višković i Miloš Vučević, predsjednici skupština Nenad Stevandić i Ana Brnabić, ministri, predstavnici Srba iz regiona i SPC-a.

Izjave za medije

Sve će početi sa vjerskim programom iz Hrama Svetog Save koji predvodi patrijarh Porfirije.

U 11.00 sati planiran je sastanak predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i RS Milorada Dodika, članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, predsjednika narodnih skupština Republike Srbije Ane Brnabić i RS Nenada Stevandića, predsjednika vlada Srbije Miloša Vučevića i RS Radovana Viškovića i patrijarha srpskog Porfirija.

U podne bit će održana zajednička sjednica vlada Srbije i RS u prisustvu dvojice predsjednika i crkvenih velikodostojnika.

Nakon toga planirana je razmjena potpisanih dokumenata u prisustvu predsjednika Srbije i Republike Srpske, a potom će se čuti i izjave za medije Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

U Domu garde na Topčideru u 14.00 sati predsjednici Republike Srbije i RS sa resornim ministrima obići će veterane iz Republike Srbije i Republike Srpske.

Bit će i vatromet

Centralno obilježavanje manifestacije "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska" počinje u 17.00 sati na Trgu Republike, umjetničkim programom u kojem će učestvovati više od tri hiljade umjetnika.

Predsjednici Republike Srbije i RS sa resornim ministrima obići će poslije i Narodni muzej, a cjelodnevni program završava koktelom na krovu TC Galerija i vatrometom iz Parka RS, na lijevoj obali Save.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.