PARADOKS

NSRS na "svesrpskom saboru" će predstavljati i Hrvatica Anja Ljubojević

Osim Stevandića i Ljubojević, predstavnici će biti i Petko Rankić, Igor Žunić, Milan Trninić i Boran Bosančić

Anja Ljubojević. Facebook / Avaz

6.6.2024

Saboru Republike Srbije i Republike Srpske, koji su organizatori prozvali "svesrpski sabor“ održat će se u nedjelju 8. juna u Beogradu.

Organizacija ovog događaja uslijedila je kao reakcija na usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Jedna od delegacija iz RS koje će učestvovati na ovom događaju je i delegacija Narodne skupštine RS.

Članove delegacije NSRS je odredio predsjednik ovog zakonodavnog tijela Nenad Stevandić. Interesantno je da Stevandić nije odredio niti jednog opozicionog narodnog poslanika što su mu zamjerili.

- Odluka Nenada Stevandića o izboru članova delegacije Narodne skupštine RS koji će prisustvovati Saboru Republike Srpske i Republike Srbije je, jednom riječju, sramotna. On i SNSD su zloupotrijebili svesrpski sabor i osjećaje ljudi s obje strane Drine da bi sebe i svoj režim lažno predstavili kao jedine Srbe ovdje. Pravljenje delegacije bez predstavnika opozicije je još jedan direktan dokaz da oni samo znaju da dijele i zavađaju i tako rade direktno protiv Republike Srpske, jer podijeljen narod i zemlja su laka meta za sve – naveo je šef Kluba PDP-a u NSRS Igor Crnadak.

Članovi delegacije NSRS na "svesrpskom saboru". Avaz

Osim toga što u njoj nema nijednog opozicionog poslanika, interesantno je da će na „svesrpskom saboru“ NSRS predstavljati i potpredsjednica NSRS Anja Ljubojević koja je, prema vlastitom priznanju, Hrvatica.

- Da, jesam Hrvatica iz RS, volim svoju RS, moj predsjednik nije Zoran Milanović, niti me zanima. Moj predsjednik je Milorad Dodik i moja država je RS i tako se ponašam – rekla je Ljubojević na jednoj od sjednica NSRS.

Inače, osim Stevandića i Ljubojević, predstavnici će biti i Petko Rankić, Igor Žunić, Milan Trninić i Boran Bosančić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.