NAJVIŠA ZGRADA

Iza scene Red Bull Showruna: Rijetki sretnici su uživali u vještinama Red Bull Driftbrothersa na garaži Avaz Twist Towera

Nakon događaja su izrazili oduševljenje publikom i gradom te su otkrili da namjeravaju ponovo doći kao turisti

Red Bull Showrun - Avaz
Red Bull Showrun - Avaz
Red Bull Showrun - Avaz
Red Bull Showrun - Avaz
Red Bull Showrun - Avaz
+7
N. Aj.

11.6.2024

Spektakularni Red Bull Showrun, koji je održan u Sarajevu u nedjelju 9. juna, sada je iza nas, a dok svi sabiramo nezaboravne utiske, prilika je da otkrijemo i neke detalje koji su se dogodili iza scene.

Mnogobrojna publika je na sjajan način upoznala Red Bull Driftbrotherse, koje su u glavnom gradu BiH predstavljali Adam Zalewski i Elias Hountondji. Svi su istinski uživali u njihovim impresivnim vozačkim vještinama drifta posmatrajući ih iz neposredne blizine, no samo mali broj sretnika je zapravo iskusio vožnju u samim automobilima.

Određen broj partnera i sponzora Red Bull Showruna, kao i poznate ličnosti među kojima je najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija, DJ senzacija Forora, mlada umjetnica Emina Tsili, poznati youtuber, gamer i streamer Nedim Lepić, youtuberi Bake i Nekijutuber te podcaster David Čerkez, imali su privilegiju da se nađu na suvozačkom sjedištu dva snažna BMW-a M4, kojim su Hountondji i Zalewski u tandemu driftali na garaži Avaz Twist Towera.

Naravno, prije vožnje je obavljen sigurnosni brifing, a svi koji su se našli na mjestu suvozača također su nosili specijalne kombinezone i kacige. Driftbrothersi su potom pokazali najbolje iz svog drift repertoara demonstrirajući impresivnu agilnost, preciznost i kontrolu.

Elias je imao prilično težak izazov za Eminu, a to je da ga pokuša nacrtati tokom njihovog zajedničkog drifta. Naravno, talentovana Emina je uspjela, a Hountondjiju se crtež toliko svidio da ga je poželio zadržati i ponijeti kući kao zaista lijepu uspomenu iz Sarajeva.

Tokom pauza za predah je u centru pažnje bio fenomenalni Aras Gibieža, koji je sve prisutne zabavio svojim trikovima na motociklu.

Nakon ovog nezaboravnog doživljaja, dobro raspoložena ekipa se uputila u Red Bull Paddock, gdje ih je dočekao Red Bull Racing Heritage Team i upoznao sa šampionskim bolidom RB7, koji je 2011. godine osvojio dvostruku krunu u Formuli 1.

Red Bull Showrun je prema mišljenju mnogih čak i premašio visoka očekivanja, a tome svjedoče i izjave zvijezda ovog spektakla među kojima su F1 vozač David Coulthard, pomenuti dvojac Red Bull Driftbrothers i Gibieža. Oni su tokom programa Showruna svojim individualnim tačkama napravili sjajnu atmosferu, Coulthard je vozio F1 bolid, Driftbrothersi su u tandemu izveli svoju drift tačku, dok je Gibieža impresionirao trikovima na motociklu. Atmosfera je kulminirala njihovom zajedničkom tačkom na stazi postavljenoj između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH.

Nakon događaja su izrazili oduševljenje publikom i gradom te su otkrili da namjeravaju ponovo doći kao turisti.

Jedno je sigurno, Red Bull Showrun će ostati u lijepom sjećanju svima koji su u nedjelju bili dio ovog nezaboravnog spektakla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.