USUSRET BLAGDANU

Bajramske čestitke Fincija i Kožemjekina: Praznici prilika da jačamo međusobno razumijevanje

U ovim izazovnim vremenima, važno je da se podsjetimo na značaj pomirenja i suživota bez obzira na vjersku pripadnost

Finci i Kožemjekin. Društvene mreže

N. Aj.

13.6.2024

Predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci uputio je, uime Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine i svoje ime, čestitku za Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazoviću i svim pripadnicima islamske vjere u našoj zemlji.

- Neka ovaj Kurban-bajram bude ispunjen zdravljem, mirom, blagostanjem i međuljudskom tolerancijom. Želim da ga proslavite sa najmilijima, porodicom i prijateljima. U ovim izazovnim vremenima, važno je da se podsjetimo na značaj pomirenja i suživota bez obzira na vjersku pripadnost. Praznici su prilika da zbližimo naše zajednice, promovišemo razumijevanje i gradimo budućnost u kojoj će svi građani naše zemlje živjeti u harmoniji i poštovanju - navodi Finci.

I Predsjednik Jevrejske opštine Sarajevo Boris Kožemjakin u čestitki reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim pripadnicima islamske vjere u našoj zemlji, uime Jevrejske opštine Sarajevo i svoje ime, želi sretan i blagoslovljen Kurban-bajram.

- Praznici nam pružaju priliku da jačamo međusobno razumijevanje, poštovanje i solidarnost, stoga neka nas duh ovog svetog praznika nadahne da zajedno gradimo bolju budućnost, u kojoj će svi građani naše zemlje živjeti u miru i slozi – među ostalim u bajramskoj čestitki ističe Kožemjakin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.