PROTEST GRAĐANA

"Stop Draškovoj betonizaciji Banjaluke": Osvanuli letci u Banjaluci

Tokom noći Banjalučane su dočekali letci sa porukom "Stop Draškovoj betonizaciji Banjaluke"

Letci protiv gradnje Draška Stanivukovića. Facebook

D. H.

17.6.2024

Lecima se referiše na aktuelne najave izmjena regulacionih planova u Banjaluci a koji su izazvali revolt Banjalučana, prenosi Buka.

"Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ima namjeru d au našem naselji Borisk, kao i po cijeloj Banjaluci, vrši izmjene regulacionih planova kako bi na mjestima na kojima to sada nije predviđeno bile građene zgrade visoke spratnosti" stoji na letku.

Podsjetimo, Stanivuković je rekao da će saslušati Banjalučane.

Osvrnuo se i na regulacioni plan centra grada, koji se tiče parkinga „Autoprevoza“, ali i na regulacioni plan koji obuhvata lokalitet kod „Fruktone“.

"Na parkingu „Autoprevoza“ biće trg i zelenilo koje nema u sadašnjem regulacionom planu. Kada je riječ o naselju Borik, betonizacijom se ne može nazvati gradnja objekata na mjestu nekadašnje „Fruktone“ gdje je sad trenutno krš i beton. Ono stanje treba popraviti i urediti" rekao je Stanivuković.

Prokomentarisao je i zahtjeve mještana Borika kada je riječ o lokalitetu sadašnje pijace u ovom naselju.

-Kada je riječ o lokalitetu gdje se nalazi pijaca u Boriku, gdje građani umjesto objekata traže više parka, zelenila ali i parking mjesta, za mene je to apsolutno prihvatljivo i tražiću od projektantske kuće da to uvaži i da sasluša sve druge primjedbe. Dodatno, pozvaću sve građane na javnu prezentaciju ovih rješenja, kako bi smo zajedno našli najbolje rješenje i uradili ono što je najbolje za Borik – poručio je Stanivuković.

Podsjećamo, novim nacrtom RP-a za naselje Borik, koji je na javnom uvidu do 28. juna, planirana je izgradnja nebodera od 14 i 15 spratova na lokaciji Male pijace, kao i nadogradnja postojećeg poslovnog objekta za još jedan sprat. Druga lokacija predviđena za izgradnju je područje bivše fabrike "Fruktona", gdje je planiran kompleks lamela do maksimalno 10 spratova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.