NAKON PRAZNIKA

Velika gužva na izlazu iz BiH: Ove granične prijelaze izbjegavajte

U toku su radovi na izgradnji novog graničnog prijelaza Osoje, zbog čega su duge kolone vozila koje od Posušja idu prema ovom graničnom prijelazu

Bosanska Gradiška i Doljani. BIHAMK

S. S.

19.6.2024

Zbog izrazito toplog vremena molimo vozače da tokom vožnje budu maksimalno oprezni i da unose dovoljne količine vode u organizam. Ukoliko putujete na duže relacije, krećite u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima i tokom putovanja pravite češće pauze. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju (posebno motocikliste) da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Doljani duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. U toku su radovi na izgradnji novog graničnog prijelaza Osoje, zbog čega su duge kolone vozila koje od Posušja idu prema ovom graničnom prijelazu. Vozače savjetujemo da koriste GP Gorica. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila sa više od 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.