SAOPĆENO IZ GRASA

Izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza u Sarajevu zbog Povorke ponosa

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat polazni terminal i dijelom trasu

Sarajevski tramvaj. Vlada KS

S. S.

prije 6 dana

KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. obavještava korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, zbog održavanja "BiH povorke ponosa 2024" danas od 16.00 do 22.00 sata doći do izmjena u javnog gradskog prevoza.

Tramvajski saobraćaj odvijat će se na relaciji Ilidža – Čengić Vila. Trolejbuske linije 102 Otoka –Jezero i 107 Dobrinja – Jezero neće biti u funkciji odnosno vozila na ovim linija preusmjeravat će se na terminal Trg Austrije.

Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji od Pofalića do Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Autobuska linija 41 Drvenija – G.Velešići mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Drvenije polazit će sa Željezničke stanice. Autobuske linije 16b Dom Armije – Koševsko Brdo i 74 Park – Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska.

Autobuska linija 23a Željeznička stanica – Reljevo Dom – Dobroševići djelimično će mijenjati trasu i saobraćat će ulicom Put života u oba pravca.

Privremenu obustavu saobraćaja za vrijeme prolaska kolone učesnika manifestacije vršit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja uspostavit će se redovan režim rada, naovodi se u saopćenju Službe za odnose sa javnošću KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.