Vlasnici mega uspješnih kompanija: Saznajte ko su najbogatiji ljudi u Evropi!

Mapa Reddita

(A. Vr.)
28.08.2014 07:52

Mapa koju je uradio site Reddit pokazuje da su najveći bogataši u Evropi vlasnici trgovinskih lanaca i kompanija koje se bave finansijama.

Velika razliku u odnosu na SAD je što u Evropi nema lidera u oblasti tehnologije, kao ni naftnih tajkuna, ali zato je tu kompanija "Nutela" koja se pokazala kao veoma unosan biznis. Tako je najbogatiji Italijan Michele Ferrero – njegovo bogatstvo je procijenjeno na 27 milijardi dolara, prenosi B92.net.

Iznad njega su samo Francuskinja Lilijan Betankur , vlasnica kompanije “Loreal“ sa 37 milijardi i Amansijo Ortega, vlasnik španskog trgovinskog lanca “Zara“ čije bogatstvo vrijedi čak 62 milijarde dolara.

Dieter Schwarz vlasnik njemačkog trgovinskog lanca Lidl je težak 21 milijardu, dok je imperija Kleida Kirka, većinskog vlasnika akcija grupe “Lego“ vrijedna 10 milijardi.

U Srbiji je najbogatiji Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe i njegovo bogatstvo je procijenjeno na 700 miliona dolara, dok je najbogatiji Hrvat Ivica Todorić, vlasnik kompanije Agrokor, sa 1,1 milijardi dolara.

 

NA VRH