BIZNIS

Prostorni plan općine Zavidovići: Predviđene nove industrijske zone

Uz postojeće i nove zone

Piše: Ar. M.

4.4.2018

Jedan od stručnih skupova o temi „Parafiskalni nameti – prijedlozi i preporuke za smanjenje ili ukidanje“ organiziran je i u Zavidovićima. Na nivou Zeničko-dobojskog kantona aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje poslovnog okruženja, provodi Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče.  

Općina Zavidovići istaknuta je kao jedna od pozitivnih primjera u stvaranju povoljnijih uvjeta za investitore, u prvom redu smanjenjem parafiskalnih naknada.

- Od prošle godine donijeli smo niz odluka kojima smo pojedine općinske takse i komunalne naknade smanjili ili potpuno ukinuli, radi privlačenja potencijalnih investitora – kazao je načelnik općine Hašim Mujanović.

Posebno je istakao mogućnost koja se sada pruža investitorima, a odnosi se na korištenje općinskog zemljišta, što je regulirano donošenjem Prostornog plana općine.

Predviđene su i nove industrijske zone Potklečka polja, Kućice, nove zone na području Petkovića, Doline-Alići, Vozuće, dok se novi regulacioni planovi odnose na turistička naselja Kamenica i Maoča, za one koji žele da investiraju u tim sektorima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.