BIZNIS

„NLB Banka“ Sarajevo predstavila rezultate za 2017.

Zajednička slika članova Uprave, vinara i predstavnika medija

Ml. D.

23.7.2018

U prelijepom ambijentu „Vinarije Zadro“ u Domanovićima održano je druženje predstavnika medija i „NLB Banke“ Sarajevo. Mediji su upoznati s rezultatima „NLB Banke“ i planovima za buduće poslovanje.

Uprava je posebno istakla rast „NLB Banke“ Sarajevo u svim segmentima poslovanja. A pod tim podrazumijevaju najveću ostvarenu profitabilnost do sada. Navedeno je i da na nivou BiH, prema ukupnoj aktivi, „NLB Banka“ Sarajevo i „NLB Banka“ Banja Luka čine treću najveću bankarsku grupaciju.

Prednosti su kvalitet usluge, dostupnost kroz rasprostranjenu mrežu poslovnica, ATM i POS uređaja, e-banking i m-banking s unaprijeđenim korisničkim aplikacijama, zavidna baza lojalnih klijenata, te na kraju i cjenovna konkurentnost.

Protekla 2017. godina bila je najuspješnija u poslovanju „NLB Banke“. Ostvarili su pozitivne rezultate u svim segmentima poslovanja. Zabilježili su rast ukupne aktive za sedam posto i unutar rasta kredita od šest, a depoziti klijenata su povećani za pet posto. Neto prihodi od kamata i neto prihodi od provizija Banke porasli su za 6,5 i 9,2 posto.

Kao rezultat svih aktivnosti i pokazatelja ostvarili su neto dobit od 15,2 miliona KM, što je najveći rezultat u odnosu na sve prethodne godine, naglasili su članovi Uprave „NLB Banke“ Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.