POSLOVNI PODUHVATI

U "Tisakomercu" proširili proizvodnju, kupili zemljište, te proizvodne hale

U prostoru matične firme izgradili tri dodatne proizvodne hale

Proizvodni pogoni firme. A. Memišević

Piše: A. Memišević

5.2.2021

Rad firme „Tisakomerc“ iz Žepča protekle je godine, kao i većinu privrednih subjekata, obilježila pandemija. Međutim, iz menadžmenta  ove uspješne kompanije kažu da, vlastitim naporom i dobrom organizacijom, nisu usporeni razvoj i rast.


Sačuvati zdravlje

- Prije svega, brinuli smo se da osiguramo uvjete rada u kojima će svi zaposleni radnici moći sačuvati svoje zdravlje, ali i ne ugroziti tuđe, sačuvati izvore snabdijevanja i prodaje, te zadržati poziciju na tržištu. Iz današnje perspektive možemo s zadovoljstvom konstatirati da smo sve navedene ciljeve uspješno realizirali i imamo razloga biti zadovoljni - kaže Nagib Mujkić, direktor „Tisakomerca“.

Mujkić: Značajni projekti. A. Memišević

Ističe da u ovom vremenu posebnim izazovom smatraju realizaciju značajnih projekata na razvoju i širenju firme. U proteklom periodu investirali su više od dva miliona maraka u nove proizvodne programe i hale.

- U prostoru matične firme u Žepču izgradili smo tri dodatne proizvodne hale, što je novih 2.000 kvadrata, gdje nastavljamo razvijati proizvodnju od metala i plastike, prvenstveno za fabrike namještaja, metalne industrije i građevinarstva. Zaposlili smo i još 20 radnika u proizvodnji, a kadrovski smo se ojačali angažiranjem novih inžinjera i ekonomista - potvrđuje Mujkić.

Novi pogon u Industrijskoj zoni u Zavidovićima. A. Memišević

Kada je u pitanju tehnološki napredak, saznajemo da je mašinski park obogaćen novim savremenim laserom za sječenje metala, novom linijom za plastificiranje metala, te drugim mašinama.

Mujkić s ponosom ističe značajnu investiciju i pokretanje novih biznis ideja.

- U Poslovnoj zoni „Ekonomija“ u Zavidovićima kupili smo proizvodne hale i zemljište. Posjedujemo 2.000 kvadrata zatvorenog prostora i zemljište površine 14.000 kvadrata, kao i proizvodni program bivše Tvornice dijamantskog alata Zavidovići. Preuzeli smo zaposlene radnike i opremu, uz kompletan mašinski park. Nastavili smo raditi na programima razvoja i proizvodnje alata za drvnu industriju, proizvodnji alata za  PVC i ALU stolariju, te reparaciju i oštrenje alata.

Ovi programi su nam novi izazov i u periodu koji je pred nama nastavit ćemo ih razvijati za BiH i inostrano tržište - pojašnjava Mujkić.


Proširenje na EU tržište

Planovi „Tisakomerca“ za ovu godinu su ambiciozni. Najavljuju nove projekte koji se tiču razvoja i proširivanja obima proizvodnih kapaciteta, s još većim brojem uposlenih. Stabilnu i jaku poziciju na bh. tržištu, gdje su već prepoznatljiv brend, nastojat će, kažu, učvrstiti, a na EU tržištu se proširiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.