U BINGO CITY CENTRU

U Sarajevu se otvara najveći KFC drive-thru restoran u jugoistočnoj Evropi

U predstojećem periodu možemo očekivati otvaranje još nekoliko KFC restorana širom Bosne i Hercegovine

Izgled novog KFC-a. Akta.ba

S. S. / Akta.ba

3.12.2022

Jedan od najvećih svjetskih lanaca restorana na svijetu, Kentucky Fried Chicken (KFC) u četvrtak, 15. decembra, otvara prvi drive-thru restoran u Bosni i Hercegovini, na lokaciji ispred Bingo City Centra u Sarajevu, piše Akta.ba.

Riječ je o drugom KFC restoranu na našem tržištu, a ujedno i najvećem u Jugoistočnoj Europi. Kentucky Fried Chicken je restoran specijaliziran za prženu piletinu koja se čuva pod strogim uslovima i ne sadrži transmasnoće s obzirom na način pripreme hrane koji je dokazan kao najzdraviji, što znači da je ovo restoran brze pripreme hrane, a ne restoran brze hrane.

Domaćina kompanija

KFC Bosna i Hercegovina je za glavni sastojak svojih jela odabrao bh. kompaniju za proizvodnju piletine.

Iz kompanije Tastra d.o.o ističu da nakon uspješno otvorenog prvog KFC restorana u Sarajevo City Centru, novi projekat je jedan u nizu aktivnosti za uspješno poboljšanje gastro ponude na našem tržištu.

U predstojećem periodu možemo očekivati otvaranje još nekoliko KFC restorana širom Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, firma TASTRA je ekskluzivni nosioc franšize KFC u Bosni i Hercegovini, dijelom je Aptha korporacije, sastavljene od većeg broja kompanija, sa sjedištem u Sarajevu.

Zaposleno 50 ljudi

Novi KFC drive-thru restoran je od velikog značaja za bh. tržište rada jer u objektu je zaposleno 50 ljudi koji su uspješno prošli proces treninga, obuke i kvalitetnog uvođenja u samostalni rad.

Broj radnih mjesta će se povećavati otvaranjem novih restorana širom Bosne i Hercegovine.

Trenutno se finaliziraju radovi na novosagrađenom objektu ispred BCC-a u Sarajevu i posljetitelji će kroz nekoliko dana moći uživati u raznim novitetima restorana poput koncepta "drive-thru" i ponude koje im je KFC pripremio.

Do svečanog otvorenja, cjelokupni meni i promocije koje gosti u KFC-u mogu očekivati, možete pronaći na njihovoj oficijelnoj web stranici i putem profila na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.