ULOŽENO 30 MILIONA EURA

Vlasnik "Violete" Petar Ćorluka u Grudama gradi najsavremeniju fabriku kartonske ambalaže

Završetak svih građevinski radova, prema planiranoj dinamici, trebalo bi da bude do septembra 2023.godine

Izgradnja najmodernije fabrike. Širbegović Inženjering

E. A.

6.7.2023

Petar Ćorluka, hercegovački biznismen, vlasnik privrednog giganta "Violeta" i brojnih uspješnih kompanija u drugim ekonomskim granama u Grudama gradi fabriku kartonske ambalaže koja će biti najmodernija u regiji i s proizvodnjom početi do kraja ove godine.

Poduzetničkih zamah

Ćorluka će u ovaj poduzetnički zamah investirati više od 30 miliona eura i prema njegovoj najavi će biti na svjetskom nivou s kapacitetom od 50 do 60 hiljada tona obrade kartona.

Radovi se izvode punom parom i trenutno građevinska firma "Širbegović inženjering" iz Gračanice radi na montaži armirano-betonske konstrukcije.

Radovi napreduju. Širbegović Inženjering


Završetak svih građevinski radova, prema planiranoj dinamici,  trebalo bi da bude do septembra 2023.godine, kada se očekuje dolazak opreme u fabriku za proizvodnju kartonske ambalaže, a do kraja godine bi trebala početi i proizvodnja.

Ideja za izgradnju fabrike kartonske ambalaže pojavila se nakon što je Ćorluka kupio i obnovio fabriku slatkiša "Lasta" Čapljina, a potom postao vlasnik i austrijske firme specijalizirane za proizvodnji medenjaka sa 110 godina starim brendom.

Nakon otvaranja "Laste" u Čapljini je kazao kako se prilagođava različitim industrijama i različitim tržištima, te da zbog toga opstaje i uspješno se širi i na druge sektore.

Najsavremenija fabrika

- Uvidjeli smo kakvi su problemi s kartonskom ambalažom i došli na ideju da gradimo fabriku. To je investicija koja vrijedi više od 30 miliona eura i bit će najsavremenija fabrika kartonske ambalaže u regiji - kazao je tada Ćorluka.

Naglasio je, da nije bilo "Laste", kako ne bi bilo ni te fabrike, jer jedna ideja rađa drugu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.