NOVA RADNA MJESTA

Pepco otvara prve prodavnice i najavljuje širenje s još devet prodavnica Bosni i Hercegovini

Lanac se uglavnom fokusira na pomoć djeci pa sarađuje s nevladinim organizacijama koje pomažu djeci iz porodica koje su u potrebi

Pepco otvara prve prodavnice u Bosni i Hercegovini i najavljuje otvaranje još devet prodavnica. Facebook

N. Č.

12.9.2023

Pepco, jedan od najvećih i najbrže rastućih maloprodajnih lanaca raznovrsnim proizvodima u Evropi, ove sedmice otvara svoju prvu bosanskohercegovačku prodavnicu u Sarajevu. To će biti samo početak širenja, jer lanac planira da otvori devet prodavnica u Bosni i Hercegovini tokom svog prvog mjeseca na tržištu.

Prva Pepco prodavnica u Bosni i Hercegovini već je predstavljena javnosti u prisustvu predstavnika Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, a zvanično će biti otvorena u Sarajevu 14. septembra u Intershop galeriji na Kolodvorskoj 12 i West Gate Shopping Mallu.

Brend Pepco je predstavio plan širenja i na jesen, a osim Sarajeva, nove prodavnice će biti otvorene i u Mostaru, Livnu, Gradačcu, Kaknju, Čitluku, Lukavcu i mnogim drugim mjestima. Do kraja ove godine Pepco namjerava otvoriti više od 20 prodavnica širom Bosne i Hercegovine.

Društveno odgovorno poslovanje

- Veoma smo sretni što možemo poželjeti Bosni i Hercegovini dobrodošlicu u Pepco porodicu. Svjedočimo velikom interesovanju za Pepco ponudu na Balkanu i drago nam je što je naš brend već poznat i omiljen kod mnogih bh. kupaca, tako da ulazimo na tržište s optimizmom i radujemo se predstavljanju naših proizvoda. Otvaramo naše prodavnice tamo gdje nas kupci trebaju - blizu njihovih domova - tako da svako može da obuče svoju porodicu, uredi i vodi svoj dom po niskim cijenama", kazao je Tomislav Bekavac, regionalni voditelj kompanije Pepco i dodao: "Svakog dana otvaramo novu Pepco prodavnicu negdje u Evropi dok obavljamo u prosjeku 28 miliona transakcija mjesečno. Iz našeg bogatog iskustva, kada otvorimo prodavnicu u novoj zemlji, vidimo efekt lavine i možemo brzo da povećamo poslovanje - i to je naš plan za Bosnu i Hercegovinu.

Pepco je jedinstveni maloprodajni format s raznovrsnom ponudom, s proizvodima za dom i odjećom za cijelu porodicu s oko 500 kategorija, koje se redovno ažuriraju poboljšanom ponudom s 250 novih proizvoda sedmično, uključujući licencirane ponude kao što su Barbie i Harry Potter i više od 80 novih kolekcija po sezoni.

Prilike za razvoj karijere

- Mi u Ministarstvu privrede posebno se radujemo činjenici da će s početkom poslovanja Pepco otvoriti značajan broj novih radnih mjesta, zaposliti lokalne stanovnike i ponuditi im prilike za razvoj karijere, što je izuzetno važno, posebno u vremenu izazova koje smo svi zajedno prošli u posljednjim godinama - izjavila je Elma Perteši-Žunić, sekretarka Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Pepco kontinuirano proširuje asortiman proizvoda koji su bolji za Planetu. Ponuda lanca uključuje odjeću od ekološkog organskog pamuka, kao i odjeću s certifikatom Globalnog standarda za organski tekstil (GOTS). Pepco je također dio Better Cotton Initiative - jedne od najvećih nevladinih organizacija koje podržavaju ekološki prihvatljiv i društveno odgovoran uzgoj pamuka. U prodavnicama kupci mogu pronaći proizvode sa sigurnosnim certifikatom OEKO-TEX i predmete za dom prirodnog porijekla, napravljene od slame, trave ili bambusa - bez nepotrebnog korištenja plastike. Ponuda brenda također uključuje proizvode od certificiranog drveta i papira (FSC). Pepco je društveno odgovoran brend, koji provodi desetine CSR programa u svakoj zemlji u kojoj posluje. Lanac se uglavnom fokusira na pomoć djeci pa sarađuje s nevladinim organizacijama koje pomažu djeci iz porodica koje su u potrebi, finansijski ugrožene ili socijalno isključene. Ove organizacije se fokusiraju na razvoj djece, na jačanje njihovih vještina i kompetencija i pružanje posebnog obrazovanja, dok povećavaju njihovo interesovanje za umjetnost, kulturu i sport. Kompanija planira da provede CSR aktivnosti i u Bosni i Hercegovini i predstavit će ih tokom svoje prve godine na tržištu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.