HISTORIJSKI TRENUTAK

Bh. jahta isporučena kupcu u daleku Kostariku

Osim simbolične važnosti, ovo postignuće ima pozitivne ekonomske implikacije

Jahta kompanije Derubis Yacht. Facebook

H. J. I.

14.9.2023

Bosanskohercegovačka kompanija Derubis Yacht isporučila je svoju prvu jahtu u daleku Kostariku. Ovo je veliki uspjeh za firmu iz Viteza, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

– Oduševljeni smo što možemo objaviti da smo proizveli i isporučili prvu bosanskohercegovačku jahtu na prekrasne obale Kostarike! Ovo je važna prilika za nas, jer svoje umijeće i stručnost vodimo ka novim horizontima. Hvala našem sjajnom timu na njihovoj predanosti i marljivom radu, te našim partnerima što su ovaj san učinili stvarnošću – naveli su iz kompanije.

Pionirski duh

Ovo je značajan događaj ne samo za ovu kompaniju, već i za Bosnu i Hercegovinu.

– Proizvodnjom i isporukom prve bosanskohercegovačke jahte Kostariki, mi pokazujemo naš pionirski duh. Ovo postignuće pokazuje ne samo da smo sposobni ispuniti međunarodne standarde, već i postaviti nove standarde u industriji jahti. Naše putovanje od srca Evrope do obala Kostarike steklo je međunarodno priznanje. To je dokaz naše posvećenosti kvaliteti, čime smo zaslužili mjesto na globalnoj pozornici – rekli su iz kompanije.

Ova prekretnica ih, kako navode, ispunjava neizmjernim ponosom za našu zemlju.

– To pokazuje svijetu da je Bosna i Hercegovina dom inovativnih i vještih stručnjaka koji se mogu natjecati na globalnom nivou. Nadamo se da će ovo nadahnuti druge kompanije i pojedince u našoj zemlji da dosegnu nove horizonte – poručili su iz Derubisa.

Pozitivne ekonomske implikacije

Osim simbolične važnosti, ovo postignuće ima pozitivne ekonomske implikacije. Otvara nove prilike za širenje poslovanja, otvaranje radnih mjesta i međunarodne trgovinske odnose, pridonoseći privrednom rastu naše nacije.

– Ovaj historijski trenutak ne odnosi se samo na jahtu; to je simbol ambicije, saradnje i neograničenih mogućnosti koje čekaju kada firma i nacija rade zajedno kako bi postigli veličinu. Radujemo se nastavku ovog putovanja i stvaranju daljnje historije u budućnosti – zaključili su.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.