NOVI POSLOVNI OBJEKAT

Porsche Sarajevo od 1. jula na novoj lokaciji

Jedan je od najvećih i sasvim sigurno najsavremenijih objekata takve vrste u ovom dijelu Evrope

Novi prodajni centar Porschea. Fena

FENA

18.6.2024

Kompanija Porsche Holding Salzburg privela je kraju izgradnju novog servisno-prodajnog centra Porsche Sarajevo u Blažuju.

Novi poslovni objekat 

Novi poslovni objekat u kojem će biti smješteni izložbeno-prodajni saloni za brendove Volkswagen, Škoda, Audi, Porsche, Cupra , SEAT, DasWeltAuto, servisne radionice, te nova lakirnica i maloprodajna administracija bit će operativan u ponedjeljak, 1. jula 2024. na lokaciji Mali Kiseljak 6A u Blažuju.

Novi objekat sa dobrim pristupnim putevima, uključujući izlaz na magistralni put M-17 ima površinu od 5.611 kvadratnih metara, a prostire se na zemljištu površine 23.598 kvadratnih metara.

Jedan je od najvećih i sasvim sigurno najsavremenijih objekata takve vrste u ovom dijelu Evrope, usklađen sa vodećim ekološkim i sigurnosnim standardima.

O kakvim standardima se radi, možda najbolje ilustruje podatak, da je za grijanje i hlađenje objekta, do sad već ugrađen sistem kojeg čini 46 kilometara cijevi ugrađenih ispod poda. Za izmjenu toplote će se koristiti toplotne pumpe, koje koriste toplotu zemljišta.

Novi standardi

Takođe je instalirana fotonaponska elektrana sačinjena od fotonaponksih ćelija ukupne površine 2.200 kvadratnih metara, godišnjeg kapaciteta 430 MWh, koji može zadovoljiti više od polovine energetskih potreba objekta. Korištene su najsavremenije tehnologije pa je tako ugrađen inteligentni sistem upravljanja rasvjetom, ventilacijom te grijanjem i hlađenjem kojim se može upravljati lokalno ali i sa velike distance.

U svrhu smanjenja ukupne emisije CO2 će se po potrebi za zagrijavanje prostorija koristiti CNG, odnosno BioCNG.

- Posjetite novi prodajno-servisni centar Porsche Sarajevo na novoj lokaciji i uvjerite se i sami u jedinstvenost ovog izuzetnog poslovnog objekta - poručuju iz Porschea Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.