CRNA HRONIKA

Počelo suđenje 20- godišnjakinji koja je nevjenačnom suprugu zarila nož u srce

U Kantonalnom sudu u Sarajevu

Autor:Am. KOVAČ

22.7.2014

 

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu pred Sudskim vijećem kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić počelo suđenje Enisi Eminović (20), optuženoj za ubistvo nevjenčanog supruga Smaje Hadžimusića (25).

Motiv ubistva

- Na temelju iskaza svjedoka i nalaza vještaka, te materijalnih tragova s mjesta događaja dokazat ćemo da je optužena počinila krivično djelo kako je to navedeno u optužnom aktu – kazala je u uvodnim riječima kantonalna tužiteljica Aida Topalović.

Advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Eminović, kazao je da je ranije u sudu branio i njenog nevjenčanog supruga Smaju Hadžimusića, koji s njegovom branjenicom dobio dijete.

- Dokazat ćemo da optužena nije imala motiv za ubistvo i da ona nije kriminalac. Ona je voljela svog supruga i njihovo dijete je plod te ljubavi. Ona ne poriče da je ubila Hadžimusića ali tokom suđenja ćemo razjasniti okolnosti pod kojima se to dogodilo – kazao je Mehmedbašić.

Konzumirali drogu

Prema optužnici, Eminović je 1. aprila ove godine u stanu, vlasništvo Aldijana Dajidžića, u sarajevskoj ulici Sutjeska na broju 22, općina Centar, nakon verbalnog sukoba nožem usmrtila Hadžimusića, zadavši mu ubodnu ranu u predjelu srca.

Ubistvu je prethodila svađa nevjenčanih supružnika, a tog dana su prema iskazu optužene, oboje konzumirali i narkotička sredstava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.