CRNA HRONIKA

Lokalizovan požar u centru Sarajeva, pričinjena materijalna šteta

Evkuisane dvije osobe

A. Sm./ Dž. Bl.

23.7.2014

 

Večeras oko 19 sati u zgradi, u ulici Branilaca Sarajeva, izbio je požar, potvrđeno je za "Dnevni avaz" u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

 

- U 19 sati javljeno nam je da je došlo do požara u ulici Branilaca Sarajeva broj 5. Za sada se ne zna da li je do požara došlo u prostorijama firme ili pojedinaca. Ono što znamo je da se iza ove lokacije nalaze privatni stanovi. Poslane su patrole na lice mjesta, vatrogasci su tamo i gase požar.

 

U Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo su nam potvrdili da su iz zgrade u kojoj je izbio požar evakuisane dvije osobe. Dojavu o požaru su zaprilmili u 18.07 sati, a na lice mjesta izašlo je 5 vatrogasnih vozila i devet vatrogasaca. Požar je lokalizovan u 19.25 sati.

 

Dvije osobe su bile na spratu iznad požara i evakuisane su na vrijeme. U kancelariji, u momentu kada je izbila vatra nije bilo nikoga, a pričinjena je materijalna steta.

 

Prema informacijma iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo gorila je neka arhiva u prostorijama zahvaćenim požarom.

 

Uzrok požara nije poznat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.