CRNA HRONIKA

Ubica ostaje u pritvoru, Selmanu klanjana dženaza

Nakon svirepog ubistva na Ilidži

A. KAPO

27.7.2014


Jasenko Ružić, sudija Kantonalnog suda u Sarajevu, na prijedlog tužioca Tužilaštva KS, u subotu je odredio jednomjesečni pritvor Daliboru Sulejmanoviću (31), osumnjičenom da je u četvrtak u dvorištu devastirane kuće u ulici Emira Bogunića Čarlija u sarajevskoj općini Ilidža iz automatske puške ubio Harisa Selmana zvanog Ćato (23).

 

Ova informacija potvrđena nam je iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Priznao zločin

Podsjećamo, Selmanovo tijelo u četvrtak oko 6.30 sati pronašao je slučajni prolaznik i o tome obavijestio policiju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ubrzo su priveli nekoliko osoba, među kojima su bili Aiša, supruga uhapšenog, te njegovi poznanici Robert i Rambo S., koji su istražiteljima kazali da je Sulejmanović ubio 23-godišnjaka.

 

Haris Selman: Ubijen sleđa

 

Ubica se nakon zločina krio u jednom devastiranom objektu u blizini zgrade Pošte na Ilidži, a u trenutku hapšenja bio je pijan.

Tokom saslušanja u policiji priznao je da je počinio ubistvo, a kako nezvanično saznajemo, dodao je i to da se sjeća da je uzeo pušku, ali ne i da je pucao.

 

Jasenko Ružić: Odredio jednomjesečni pritvor ubici

 

Policija je u devastiranom objektu u ulici Hrasnička cesta pronašla dvije automatske puške, okvir i osam metaka kalibra 7,62 milimetra.

Vještačenje puške

Oružje će biti predmet vještačenja, a sumnja se da je iz jedne od pronađenih pušaka ubijen 23-godišnjak.

Motiv ubistva, kako je "Avaz" već pisao, jeste svađa između Sulejmanovića i Selmana i to, navodno, oko toga ko je jači.

U Donjem Vakufu ispred Baš džamije u subotu je uz prisustvo članova porodice, prijatelja, komšija i navijača Fudbalskog kluba Željezničar, čiji je veliki zaljubljenik bio nastradali, klanjana dženaza ubijenom mladiću, dok je ukop obavljen u haremu Horozovac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.