CRNA HRONIKA

Biznismen Jasmin Horozović poginuo od udara struje

Nesretan slučaj u trafostanici u selu Naprelji

M. DEDIĆ

10.8.2014

 


Tragična vijest da je jučer u ranim jutarnjim satima nesretnim slučajem stradao 40-godišnji Jasmin Horozović, direktor i vlasnik firme “Horozović” u selu Naprelji kod Sanskog Mosta, duboko je uzdrmala mještane.
 
Prijavio kvar

Prema informacijama koje smo dobili od dežurne kantonalne tužiteljice Vildane Dedić, koja je obavila uviđaj, Horozović je stradao jučer u 7.30 sati u trafostanici u krugu pilane u Napreljima.

Nesretni vlasnik firme jučer je oko 6 ujutro prijavio “Elektrodistribuciji” kvar na trafostanici, a u iščekivanju da električari ove državne firme dođu i otklone kvar, pokušao je to učiniti sam.

Prema informacijama koje smo dobili u Napreljima, Horozović je sa dvojicom svojih radnika ušao u trafostanicu, ali su ga ogromni strujni napon i magnentno polje povukli, a strujni udar bacio ga je na zemlju.

Iako je brzo transportiran u Dom zdravlja u Sanskom Mostu, jer je još davao znake života, dežurni ljekar, dr. Nada Elijaš samo je mogla konstatirati smrt.

- Nakon što je obavljen uviđaj, kom je prisustvovao i kantonalni inspektor zaštite na radu, ali i predstavnici “Elektrodistribucije”, nema nikakve sumnje da je Horozović izgubio život nesretnim slučajem, pokušavajući da riješi problem s napajanjem električnom energijom, iako to nije bio njegov posao, jer se radilo o vrlo rizičnom pokušaju, što je, nažalost, rezultiralo tragedijom - kazala nam je tužiteljica Dedić.

S obzirom na sve te činjenice, tužiteljica nije naredila da se obavi obdukcija tijela stradalog.

 

Bio poštovan

U Napreljima i susjednim Fajtovcima o stradalom Jasminu Horozoviću imaju samo riječi hvale.

On i njegov otac Šefko osnovali su firmu, koja je dobro poslovala.

Pilana “Horozović” ima 50 zaposlenih radnika, a njen direktor bio je izuzetno cijenjen u selu.

Iza Jasmina Horozovića ostali su supruga Amra te maloljetni sinovi Amar i Armin i kćerka Jasmina.
 
Dženaza Jasminu Horozoviću klanjat će se danas poslije ikindija-namaza, a ukop će se izvršiti na mezarju u Napreljima.

 

Kuća žalosti u selu Naprelji


Poznat po humanosti

Stradali Jasmin i njegov otac Šefko brinuli su se i o svojim bivšim radnicima. Tako su, pričaju mještani, bivšem zaposleniku koji je dobio ozbiljno oboljenje bubrega te više nije mogao raditi, pomogli da prikupi novac za operaciju. Takvih humanih slučajeva bilo je mnogo, ali rahmetli Jasmin nije želio da se o tome mnogo govori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.