CRNA HRONIKA

Tokom vikenda uhapšene tri osobe prilikom prelaska bh. granice

Granična policija BiH saopštila

Fena

11.8.2014

 

Policijski službenici u BiH proteklog su vikenda lišili tri osobe na graničnim prijelazima, po međunarodnim i domaćim tjeralicama.

Kako je priopćeno iz Granične policije BiH, policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje su u nedjelju, 10. kolovoza, uhitili državljanina Bosne i Hercegovine inicijala M. F. (1973.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Zavidovići zbog kaznenog djela "ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti".

M.F. je kontroliran u putničkom motornom vozilu marke "golf", talijanskih registarskih oznaka, na izlazu iz BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci, te je nakon priviđenja predan službenicima Sudske policije Mostar na daljnje postupanje.

Policijski službenici Jedinice granične policije Orašje su dan ranije, prilikom ulaza u BiH, na MGP Šamac, uhitili državljanina BiH K. E. (1988.) jer je prilikom graničnih provjera utvrđeno da je za njim Federalno ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo tjeralicu zbog kaznenog djela "krađa".

K. E. je kontroliran u autobusu koji je prometovao na relaciji Dortmund – Goražde te je predan službenicima Sudske policije Odžak.

U petak, 8. kolovoza, policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo na letu za Istanbul uhitili su državljanina Ruske Federacije K. K. (1984.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Moskva raspisao tjeralicu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "financiranje terorizma".

K. K. je predan Sudu BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.