CRNA HRONIKA

Ranio Salkanoviće nakon što im je oteo pištolj

Merimu Hadžoviću određen pritvor zbog pucnjave

M. SMAJKIĆ

14.8.2014

 

Kantonalni sud Mostar jučer je uvažio zahtjev dežurnog kantonalnog tužioca Mirka Miličevića da Merimu Hadžoviću (20) bude određen jednomjesečni pritvor.

Sestra napadnuta

Tako će Hadžović narednih 30 dana provesti iza rešetaka zbog pokušaja ubistva Šefika (42) i Amira Salkanovića (33). Njih je Hadžović, podsjetimo, teško ranio u nedjelju navečer u novosagrađenom romskom naselju Bišće Polje, pucavši iz pištolja. Prilikom pokušaja bijega uhapšen je i njegov brat Omer, ali je on pušten na slobodu.

Kako nam je kazao Miličević, Hadžović se i jučer, tokom ročišta, branio da je to učinio iz nehata te je tvrdio da je bio napadnut.

Halil Salkanović kazao je novinarima da je Hadžovićima zbog nepoznatih razloga zasmetalo slavlje povodom Šefikovog rođendana. S druge strane, Hadžovići su u policiji i Tužilaštvu navodili da su Salkanovići pokušali napasti njihovu 14-godišnju sestru.

Verbalni sukob

No, Miličević nam je jučer otkrio da je dosadašnjom rekonstrukcijom događaja utvrđeno da su Hadžovići, nakon verbalnog sukoba, oteli oružje od Salkanovića, odnosno pištolj i automatsku pušku.

- U dnevnom boravku postoji rupa od metka, nastala, vjerovatno, prilikom naguravanja. Jer, Salkanovići su ušli sa puškom i pištoljem i mahali im ispred nosa, nakon čega je Merim zgrabio pištolj, jednog ranio na stepenicama pa onda drugog u dvorištu - rekao nam je Miličević, dodavši da je, ipak, naložio i druge neophodne radnje radi rasvjetljavanja ovog slučaja.
 
On još od braće Salkanović nije uzeo iskaz s obzirom na to da to, kako je rekao, još ne dozvoljavaju ljekari RMC “Dr. Safet Mujić”, gdje su njih dvojica hospitalizirani.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.