Incident u Blagaju: Vozilom blokirao put sudiji, pa mu uperio pištolj u glavu!

Prava drama se dogodila na cesti u Carskim vinogradima

M.H.
20.08.2014 17:55

 

Za vrijeme i nakon nogometnih utakmica juniorske i kadatske lige između FK Blagaj i NK Sloga u Blagaju je danas došlo do incidenta tokom kojeg su navodno napadnuti sudije Boris Dujmović, Sanel Grljević i Marko Sesar.

 

Pred kraj susreta juniorskih ekipa, kada je nogometašu domaćina dodijeljen crveni karton, dio gledaoca i predstavnika FK Blagaj navodno je krenuo u verbalni, a potom i fizički obračun sa sudijama i tom prilikom navodno je napadnut sudija Dujmović.

 

Trener FK Blagaj im je potom pomogao da izađu s stadiona, nakon čega su sjeli u auto i krenuli prema Mostaru.

 

Prava drama se navodno dogodila na cesti u Carskim vinogradima, kada im je prepriječen put "Audijem" iz kojeg je s pištoljem, kako su sudije potvrdile novinarima, izašao Suad Obradović, predstavnik FK Blagaj.

 

"Mi nismo htjeli izići, ali on je tada uperio pištolj meni u glavu i ja sam izišao", rekao je Sesar novinarima, dodavši da je Obradović potom izvukao i Dujmovića iz auta.

 

Sesar je kazao i da su tokom naguravanja uspjeli ući u svoj auto i pobjeći. Nakon toga su o svemu obavijestili policiju.

 

Iz Operativnog centra Policijske uprave su za "Avaz" potvrdili da im je prijavljen incident u Blagaju, te da istragu u ovom slučaju provodi Policijska stanica Jug.

NA VRH