CRNA HRONIKA

Vozač Škode uzrokovao smrt majke i djeteta u Lanciji

Nakon stravične saobraćajne nesreće kod Pala

Dž. BULBUL

24.8.2014

Zdravstveno stanje vozača Škode Fabije S. G. (26), koji je povrijeđen u petak oko 19.20 sati u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-5 u mjestu Ljubogošta kod Pala, u blizini motela "Olimpik", stabilno je.

Teške povrede

U ovoj stravičnoj nesreći život su izgubili 37-godišnja J. M., koja je upravljala Lancijom, i njen devetogodišnji sin M. J. Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Jeleni Malinić s Pala.

Kako saznajemo, vozač Škode je zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju puta skrenuo u suprotnu saobraćajnu traku te direktno udario u vozilo Lancia, kojim je upravljala Malinić. Dijete se, navodno, nalazilo na mjestu suvozača.

Nažalost, majka i devetogodišnji dječak poginuli su na licu mjesta, dok je vozač Škode zadobio teške tjelesne povrede. Nezvanično saznajemo da je Škodom upravljao Stefan Gavrilović s Pala, ali nam to jučer u policiji nije potvrđeno.

On je odmah prebačen u bolnicu u Kasindo u Istočnom Sarajevu radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Kako saznajemo, majka i dječak su, također, bili prebačeni u bolnicu u Kasindo, međutim, reanimacija nije uspjela.

Urađena obdukcija

Obdukciju nastradalih obavio je jučer Hamza Žujo, sudski vještak medicinske struke.

Na ovoj dionici saobraćaj je bio u prekidu za teretna vozila, a putnička vozila policija je preusmjeravala na licu mjesta.

Mještani Pala u šoku su nakon teške nesreće, zbog koje su u ovom mjestu jučer otkazana i pojedina kulturna dešavanja. Od Paljana saznajemo da je Jelena Malinić predavala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.