CRNA HRONIKA

Lopovi probušili rupu na zidu trgovine “Simba”

Nova provalna krađa u Kiseljaku

K. T.

5.9.2014

U Kiseljaku se u srijedu desila nova provalna krađa. Ovog puta na meti je bila prodavnica “Simba” vlasništvo Amre Tikveše. Lopovi su provalili dio jednog zida, kroz koji su se provukli u radnju, tražeći visokotarifnu robu. Provalu je uočila radnica Amna Drinjak kada je ujutro otvorila radnju.

- Otvorila sam radnju oko sedam ujutro. Kada sam otvorila vrata magacina i vidjela rupu u zidu,  doslovno sam se izgubila. Nisam imala riječi, a evo, i sad me jeza prolazi kad pomislim šta se sve izdešavalo - kaže Drinjak.

rupa-trgovina

Ištemali zid magacina

Lopovi su uzeli prvo što im je došlo pod ruku pa je vlasnica oštećena za robu u vrijednosti od skoro 500 KM.

- Odnijeli su uglavnom neke higijenske potrepštine, nešto suhomesnatih proizvoda, ali nisu našli visokotarifnu robu i pazar koji su, vjerovatno, tražili - kaže nam radnica Amna Drinjak.

Inače, prije mjesec i po, ova prodavnica već je bila na meti provalnika. Tada je šteta bila veća nego ovog puta, a provalnici su ušli na pomoćni ulaz. Oba slučaja prijavljena su Policijskoj stanici Kiseljak, čiji su pripadnici obavili uviđaje, a za lopovima se još traga.

trgovina-simba

Trgovina “Simba” drugi put na meti provalnika

Roditeljima oteli 50.000 KM

Prije četiri godine, u aprilu 2010., nepoznate maskirane osobe izvršile su razbojništvo nad roditeljima vlasnice “Simbe”. Tada su maskirane osobe njenim roditeljima Mirsadu i Jasmini Rašiti, koji su pošli u nabavku robe za svoju trgovinu, oteli skoro 50.000 KM uz prijetnju palicom i pištoljem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.