CRNA HRONIKA

Po snimci s videonadzora vlasnik otkrio identitet kradljivice prstena

Nakon krađe u zlatari „Chile“

D. P.

25.9.2014


Da se sigurnosni sistemi u radnjama itekako isplate zna i Adnan Čičak, vlasnici zlatare „Chile“ u Novom Travniku, koji je ovih dana sam otkrio identitet žene koja mu je prije izvjesnog vremena ispred očiju njegovog oca ukrala prsten vrijedan 400 KM.

Minimalna zarada

Naime, kako kaže Čičak, nakon više krađa kojih dobar dio do pregleda mjesečnog stanja ne bi uspio ni otkriti, odlučio je instalirati skupi sistem videonadzora.

- Jednostavno sam vidio da, koliko god posla imao, tapkam u mjestu. Zarada je bila minimalna koliko god prodao, pa sam shvatio u čemu je problem. Instalirao sam novi sistem videonadzora i dobio prve rezultate - rekao je Čičak, inače invalidna osoba koja zajedno sa svojom suprugom Ivanom vodi zlataru.

- Žena je tražila da pogleda prstenje i dok se otac na sekundu okrenuo, ona je najskuplji prsten prsten stavila na ruku i odšetala iz objekta. Odmah smo skinuli snimku s videonadzora i sami otkrili identitet žene - rekao je Čičak.

Sve je, dakako, prijavio policiji koja je, tvrdi, odradila svoj dio posla, pa bi mu prsten ovih dana trebao biti i vraćen.

Rođendanski poklon

Svojevrstan kuriozitet je, kaže Čičak, da su mu javili da je prsten pronađen upravo na njegov rođendan.

- Eto ispalo je da će mi to biti lijep poklon za rođendan - kroz smijeh kaže Čičak. Snimku nam je poslao jer, kaže, želi upozoriti i vlasnike drugih objekata.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.