CRNA HRONIKA

Dalibor Pašalić sporazumno priznao krivicu za počinjeno krivično djelo

Kazna zatvora u trajanju od jedne godine

Redakcija

29.9.2014

Optuženi Dalibor Pašalić sporazumno je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stava 1. KZ-a BiH.

Dalibor Pašalić, rođen 10.01.1996. godine u Bijeljini, gdje je i nastanjen, državljanin BiH, sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo za koje se tereti i sa tužiocem Odjela III Tužilaštva BiH zaključio sporazum o priznanju krivice.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice, optuženi Pašalić je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 09.06.2014. godine.

U skladu sa sporazumom, tužilac, branilac i optuženi su saglasni da Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

U skladu sa sporazumom, u smislu člana 214. stav 4. KZ BiH, od optuženog će se oduzeti opojna droga „marihuana - skank“ navedena u potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta.

Predložena kazna je u skladu sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela opisanog u optužnici Tužilaštva BiH.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obavezuje da će snositi troškove krivičnog postupka koje će, u zavisnosti od složenosti postupka, odrediti Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu, na osnovu ovog sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.