CRNA HRONIKA

Pronađeno tijelo ubijenog Vanje Panića

U šahtu u prigradskom naselju Prisade

H. ČALIĆ

30.9.2014

Dobojska policija jučer je, nakon 16 dana intenzivne potrage za tijelom ubijenog Vanje Panića i osumnjičenim za njegovo ubistvo Dariom Jekićem, u prigradskom naselju Prisade kod Doboja na nepristupačnom terenu u šahtu pored napuštene kuće pronašla leš Vanje Panića.

Poznavao teren

Ovu informaciju jučer nam je potvrdio i okružni tužilac iz Doboja Neđo Đurić nakon završenog uviđaja.

- Sve ukazuje na to da je tijelo Vanje Panića bilo u fazi raspadanja. Ne mogu vam govoriti detalje, ali će sve biti poznato nakon obdukcije - izjavio je tužilac Đurić.

Pucnjava u kojoj je ubijen Panić dogodila se 14. septembra u pet sati ujutro, kada je u ulici Jug Bogdana dogovorena tuča između Vanje Panića (28), koji je došao kući na dopust s izdržavanja osmogodišnje kazne zatvora zbog dva razbojništva, i Sebastijana Simića iz Doboja. U tuču se umiješao Dario Jekić, koji je Paniću pucao u glavu.

saht-panic

Šaht u kojem je nađeno tijelo

Svi su se potom razbježali, a Panić je ostao ležati. Nakon nekoliko minuta po tijelo je došao Jekić, utovario ga u Mercedes i odvezao u nepoznatom pravcu. Vozilo je istog dana pronađeno zapaljeno na Prisadama. Jekić je poznavao ovaj teren, a tijelo ubijenoga odvezao je duboko u šumu te ga odnio do jedne napuštene kuće i bacio u šaht dubok oko dva metra.

Mještani Prisade su odahnuli nakon pronalaska tijela.

- Sve ovo vrijeme živjeli smo u strahu, nikad ne znaš ko će ti i u koje vrijeme pokucati na vrata. Zato se sami osiguravamo - kazao nam je jučer na licu mjesta mještanin Anto Bilić.

Tuga u porodici

Jučer, odmah nakon okončanja uviđaja, telefonom nas je pozvao otac ubijenog mladića Čedomir Panić iz dobojskog naselja Boljanić. U porodici je nakon vijesti zavladala tuga, ali i olakšanje što je barem tijelo pronađeno i što će se moći dostojanstveno sahraniti.

- Policija je javila da nema potrebe da dolazim na identifikaciju, jer je jasno da se radi o mom sinu - kazao nam je Panić.

Dobojska policija sada nastavlja potragu za ubicom njegovom sina Dariom Jekićem.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.