CRNA HRONIKA

Iza rešetaka braća Bašić i Tahiri Eljbasan

Sarajevska policija rasvijetlila razbojništvo

A. KAPO

11.10.2014

Pripadnici Policijske uprave Centar rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo i prekjučer u 12 sati iza rešetaka strpali braću Amara (26) i Kenana Bašića (28), obojica iz Sarajeva, te Tahira Eljbasana (21) iz Zagreba, nastanjenog u Sarajevu.

Poznati policiji

Kako nam je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Amar i Kenan Bašić te Eljbasan osumnjičeni su da su 7. oktobra oko 13.20 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića, sarajevska općina Stari Grad, opljačkali A. B. iz Sarajeva.

razbojnici-2

Policajci su o ovom slučaju obavijestili tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Amar i Kenan Bašić te Eljbasan predati su u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Kenan Bašić i Eljbasan odranije su poznati policiji.

razbojnici-3

Njih dvojica su krajem januara 2010. godine uhapšeni sa Saninom Tabakovićem zbog sumnje da su pokušali opljačkati "UniCredit banku", koja se nalazi u Brčanskoj ulici u sarajevskom naselju Otoka.

Ukradeni Audi

Međutim, tada je razbojnike u pljački omeo policajac koji se nalazio u blizini. Kada su ga primijetili, dali su se u bijeg. Vozilo Audi kojima su pobjegli nađen je napušten u Gradačačkoj ulici na Otoci, a utvrđeno je da je ukraden. Policija je pronašla automatsku pušku, pištolji i kanister s benzinom, kojim su nakon pljačke, najvjerovatnije, namjeravali zapaliti vozilo. U blizini vozila pronađene su dvije fantomke i tri para rukavica.

Razbojnici su jučer prilikom privođenja u zgradu MUP-a KS skrivali lica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.