CRNA HRONIKA

Ispovjest iz bolničke postelje: "Ispred sebe imam samo sliku tunela, mraka..."

Najteži dani poznatog glumca

(N. K.)

15.10.2014

Emir Hadžihafizbegović oporavlja se u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu nakon operacije ruke kojoj je podvrgnut zbog povreda zadobivenih u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu A3 u nedjelju navečer.

Proslavljeni bh. glumac izrazio je saučešće porodici Ankice Kuduz (63) iz Zagreba, na koju je naletio automobilom i usmrtio je.

- Prije svega, ispričavam se zbog nerazgovijetnosti. Kazali su mi da je uzrok tome stanje postoperativnog šoka. Prije nego bilo što kažem, želim izjaviti saučešće porodici gospođe Ankice Kuduz. Osnovna misao koja kola mojom glavom je da je to nešto što me jako potreslo, ali, nažalost, ja nikakvu sliku ispred sebe nemam, osim jednog tunela, mraka. Ničega. To moje stanje, međutim, ničim ne umanjuje bol porodice koja je izgubila jednog svog člana. Nakon saučešća, želim se zahvaliti svima koji su se javili mojoj porodici, i meni od kad sam u mogućnosti čuti ih, te posebno želim zahvaliti se svim ljekarima, i medicinskom osoblju kako u Novoj Gradiški tako i ovdje u Slavonskom Brodu, na profesionalnosti i maksimalnoj ljudskoj pažnji koju su pokazali prema meni. Želim dodati da generalni osjećaj koji vlada mojom psihom jeste: prvo, beskrajna potreba da se sretnem s porodicom Kuduz i drugo, da se u cijelosti rasvijetle okolnosti pod kojima se nesreća dogodila, kazao je Hadžihafizbegović za sbplus.hr svojim tihim i stankama presijecanim glasom.

Hadžihafizbegoviću su u novogradiškoj bolnici operirali ruku, a zatim, na inicijativu šefa hirurškog odjela brodske Opće bolnice, dr. Ferida Latića, i sanacijskog upravitelja Tihomira Biščevića, jučer u 15 sati premješten je na daljnje liječenje u Slavonski Brod.

Inače, policija još uvijek traga za nesavjesnim vozačem koji je srušio signalizaciju koja je bila postavljena da bi se obilježilo mjesto na kojem se sanira cesta i nadvožnjak, nakon čega je pobjegao.

Nakon toga je šest vozila naletjelo na krhotine čunjeva, te su probušili gume. Vozilo u kojem se nalazila nesretna Zagrepčanka stalo je s lijeve strane ceste kada je na nju naletio Hadžihafizbegović vozeći svoju Škodu Superb.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.