CRNA HRONIKA

U kupatilu nije bilo Čajićevih otisaka prstiju

Vještakinja na suđenju za ubistvo Milice Lalić

Dž. BULBUL

17.10.2014

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Senadu Čajiću (45), optuženom da je 10. juna prošle godine ubio Milicu Lalić (77) u njenoj kući u sarajevskoj ulici Asima Ferhatovića na broju 14.

Tragovi u kući

Sudski vještak medicinske struke Nermin Sarajlić i sudska vještakinja biološke struke Elmira Karahasanović jučer se nisu pojavili na suđenju iz opravdanih razloga. Međutim, Hatidža Muratović, vještakinja daktiloskopije, ipak je došla i pojasnila zaključak svog nalaza.

- Nema podudarnosti između tragova pronađenih na pločicama kupatila i na šteki kuhinjskih vrata s otiscima prstiju i dlanova optuženoga - zaključila je vještakinja Muratović.

Nastavak suđenja sutkinja Dalida Burzić zakazala je za 11. novembar.

Pobjegao u Neum

Podsjećamo, Čajić je staricu jednom ili više puta udario šakom, a 77-godišnjakinja je podlegla zadobivenim povredama.

Tijelo starice zatečeno je u kupatilu, u kadi dopola napunjenoj vodom, a iz slavine je voda i dalje tekla. U usnoj i nosnoj šupljini bila joj je zgrušana krv. Po hodniku je, također, bilo krvi. Sumnja se da je Čajić nakon ubistva tijelo starice stavio u kadu.

Nakon toga je iz kuće ukrao njen zlatni nakit i pobjegao u Neum, gdje ga je policija pronašla s ljubavnicom i uhapsila. Duže od mjesec vjerovalo se da je 77-godišnja Milica Lalić iz Sarajeva umrla prirodnom smrću, ali je FUP, na zahtjev porodice, pokrenuo istragu i rasvijetlio ovo ubistvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.