CRNA HRONIKA

Devet godina ubici ljubavnika bivše žene

Sud u Doboju prihvatio sporazum o priznanju krivice

Dž. BULBUL

27.10.2014

Okružni sud u Doboju 22. oktobra ove godine, na osnovu zaključenog sporazuma o priznanju krivice, donio je presudu prema kojoj je optuženi Goran Vukman (40) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od devet godina zbog ubistva Darija Gračanina (27) 28. maja ove godine oko 18.30 sati u ugostiteljskom objektu "Palma” u Bosanskom Brodu.

Smrtonosni udarac

Od Vukmana je oduzet lovački nož dužine 23 centimetra.

Podsjećamo, u kafanskoj svađi u Bosanskom Brodu 40-godišnji Vukman ubio je nožem 27-godišnjeg Gračanina. U presudi se navodi da je krvavom obračunu prethodila prepirka zbog neraščišćenih računa iz ranijeg perioda. Vukman je u alkoholiziranom stanju, bez ikakvog povoda, lovačkim nožem koji je imao kod sebe Gračaninu zadao smrtonosni udarac u predjelu lijeve strane grudnog koša.

Povrijeđeni Gračanin je prije dolaska policije na lice mjesta prevezen u Dom zdravlja Bosanski Brod, gdje je konstatirana smrt. Neposredno nakon ubistva policija je uhapsila Vukmana i kod njega pronašla nož koji je korišten u krvavom obračunu.

Kobna veza

Prema nezvaničnim informacijama, motiv ubistva je, najvjerovatnije, bila ljubomora, s obzirom na to da je Vukman nakon ubistva krenuo da "presudi" i ženi s kojom više ne živi.

- Priča se da je motiv ljubomora, jer se Vukman rastao od žene i da je Gračanin, navodno, nakon toga imao intimne odnose s njom. Neki, opet, kažu da je i prije rastanka ista veza postojala - kazao je tada jedan od Brođana iz komšiluka.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.