CRNA HRONIKA

Bugojanac rasitnio novac starcu iz Goražda: Taksista pomogao u hvatanju prevaranta

Privideni priznao prevaru

H. ČUKLE

5.11.2014

Policiji u Fojnici u utorak se obratio H. M. (82) iz Goražda i prijavio da je nad njim izvršena prevara. Ispričao je da mu je nepoznati muškarac ponudio da mu rasitni novac u apoenima od 200 i 100 KM u ukupnom iznosu od 700 KM i da je pobjegao nakon što mu je on predao novac.

U mjestu Pločari Polje kod Fojnice policijski službenici su u 17.30 sati uhapsili prevaranta A. V. (57) iz Bugojna, kod kojeg je pronađeno 700 KM. On je priznao prevaru, a novac mu je oduzet.
 
Saznajemo da je H. M. (82) s novcem krenuo na odmor i rehabilitaciju u Fojnicu. U autobus koji se kretao prema Sarajevu, na stanici u Foči ušao je A. V., koji je odmah stupio u kontakt sa starcem i kazao mu da i on ide u Fojnicu i da mu može srediti neke pogodnosti prilikom rehabilitacije.

Po dolasku u Fojnicu svratili su u jedan ugostiteljski objekt u Bosanskoj ulici u blizini Policijske stanice da ručaju. Tada je A. V. ponudio H. M. da mu rasitni novac, nakon čega je pobjegao.  

U hvatanju prevaranta policiji je pomogao taksista iz Fojnice, u čije je vozilo ušao prevarant i rekao mu da vozi u Kiseljak. Policija je obavijestila taksistu da mu je u vozilu osumnjičeni, nakon čega se on zaustavio u mjestu Pločari Polje, kazavši putniku da treba nešto uručiti u jednu prodavnicu. Nakon što je taksista izašao, osumnjičenom se to učinilo sumnjivo pa je izletio iz vozila i dao se u bijeg, ali ga je policija ubrzo uhvatila.

Jučer oko 13.30 sati u PS Fojnica obratio se H.M. (82) iz Goražda i prijavio da je nad njim izvršena prevara.

Ispričao je da mu je nepoznati muškarac ponudio da mu rasitni novac u apoenima od 200 i 100 KM u ukupnom iznosu od 700 KM i da se, nakon što mu je on predao novac, isti udaljio u nepoznatom pravcu.

U mjestu Pločari Polje, općina Fojnica, policijski službenici su u poslijepodnevnim satima pronašli osobu koja odgovara opisu izvršioca prevare, a radi se o A.V. (57) iz Bugojna, kod kojeg je pronađeno 700 KM.

Nakon što je lišen slobode, osumnjičeni je podvrgnut kriminalističkoj obradi, tokom koje je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela prevare, te mu je novac oduzet.

Protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu Travnik, saopćeno je iz MUP-a SBK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.