CRNA HRONIKA

Gorjela bašta Pivnice Sarajevo: Kamere snimile podmetanje požara

Požar sedam minuta nakon ponoći

M. M. /Ad. A.

1.12.2014

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo sinoć oko ponoći intervenisali su u bašti Pivnice Sarajevo na Marijin- Dvoru.

Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru PVB-a Kantona Sarajevo, izgorjela je tenda kojom je natkrivena bašta. 

- Radi se o manjem požaru, koji je brzo ugašen. Požar je prijavljen u 00.07 sati, a ugašen je u 00.27. Nastupila je manja materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo, kazali su za portal Dnevnog avaza iz PVB-a. 

Uzrok požara bit će poznat nakon uviđaja. 

Jedan od radnika Pivnice, na naše pitanje zna li kako je došlo do požara i da li su tome razlog nove plinske grijalice, koje su postaviljene u bašti nakon nedavnog renoviranja, nam je kazao da se na snimku videonadzora vidi da je požar podmetnut.

- Snimljene su osobe koje su to uradile, a taj snimak smo predali policiji radi vještačenja, kazao je naš sagovornik te dodao kako vjeruje da će počinioci uskoro biti otkriveni. 

- Kao sto ste sigurno već čuli bašta je djelimično izgorjela, naravno zahvaljujući našem kantonalnom tužilastvu, a nije mane ni sudijama!!
Kafana nastavlja sa normalnim radom, a bašta će biti i bolja, vala ne dam da me ovakvi otjeraju! Da napomenem da je i auto Sarajevo Sevdah Festa također zapaljeno, naravno sve poslije puštanja iz zatvora lika kojeg svi naravno znamo u nagodbi sa tužiocem. E sad čekati da ima pravne države što čisto sumnjam, ali živi bili pa vidjeli. Da napomenem tužilac je bila gospođa Biljana Golijanin koja od početka nije bila zainteresovana za slučaj. Eto, to je ono što ja mogu javno reći a ostatak ce biti za istražne organe, saopštio je na svom Facebook profilu Vlado Cabrera vlasnik “Pivnice” i osnivač Sarajevo Sevdah Festivala. 

auto-cabrera

Zapaljen i automobil Sarajevo Sevdah Festa (Foto: Facebook) 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.