CRNA HRONIKA

Osumnjičeni za ubistvo Vehida Šabanovića ostaje iza rešetaka

Osnovni sud Brčko distrikta prihvatio prijedlog Tužilaštva

M.M.

9.12.2014

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta, nadležni sud u Brčkom produžio je pritvor Aliji Nukiću (63), osumnjičenom da je prije  mjesec dana u kafanskoj tuči u brčanskom naselju Rijeke lišio života Vehida Šabanovića (45), saznajemo iz brčanskog Tužilaštva.

- Produženje pritvora je zatraženo zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, koja i dalje postoji, s obzirom na to da osumnjičeni boravi u drugoj državi i da u Brčko dolazi povremeno. Ova opasnost dodatno proizilazi iz osnovane sumnje da je izvršio teško krivično djelo sa zaprijećenom kaznom zatvora u trajanju do najmanje pet godina, što bi na njega moglao uticati da učini radnje usmjerene ka izbjegavanju  krivične odgovornosti, rekao je sekretar Tužilaštva Distrikta Samir Beganović.

Odlučujući na ročištu za produženje pritvora Osnovni sud Distrikta u potpunosti je prihvatio prijedlog Tužilaštva, te je trajanje pritvora osumnjičenom produžio za još dva mjeseca. Pritvor se računa od 8.ovembra kada je osumnjičeni lišen slobode.

Podsjetimo, Vehid šabanović je 8. novembra sat poslije ponoći podlegao usljed povreda koje je zadobio kada ga je u ugostiteljskom objektu "Šok" u brčanskom naselju Rijeke nožem u srce ubo Nukić.

Vezani tekst: U kafanskoj tuči nožem uboden u srce

Ubistvu je prethodio verbalni, a zatim i fizički sukob između stradalog Šabanovića, s jedne, te Nukića i Hajrudina Đonlića (61), obojica iz Brčkog, s druge strane. 

Nukić je u tuči potegao nož i zadao Šabanoviću smrtonosni ubod u predjelu srca. 

Teško povrijeđeni Vehid je uspio izaći iz kafane, sjesti u svoje vozilo i krenuti prema bolnici, ali je nakon samo desetak metara sletio s puta i preminuo.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.