CRNA HRONIKA

Prodavnicu opljačkao prijeteći plastičnim pištoljem

Zbog pljačke u Doboju uhapšen Tešnjak

M.M.

9.12.2014

Sektor kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Doboj podnio je danas Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv Nermina F. (1979) iz Tešnja zbog počinjenog krivičnog djela razbojništvo, saznajemo u dobojskoj policiji.

Kako nam je kazala Ljerka Stanimirović, glasnogovornica dobojskog CJB-a, za ovog tridesetpetogodišnjaka postoji osnov sumnje da je u martu prošle godine, maskiran "fantomkom" ušao u trgovinu „Ari“ u Doboju i, uz prijetnju upotrebe pištolja, iz ladice prodajnog pulta otuđio novac u iznosu od 600 KM, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Preduzetim mjerama i radnjama na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela, prikupljena su potrebna operativna saznanja i materijalni dokazi na osnovu kojih je utvrđeno da je osumnjičeni navedeno krivično djelo izvršio uz upotrebu plastičnog pištolja.

U saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Tešanj, Nermin B. je jučer lišen slobode, a nakon kriminalističke obrade, danas je predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.