CRNA HRONIKA

Poziv optuženoj poslan kući, a ona u pritvoru

Odgođeno ročište za izjašnjenje o krivici u Općinskom sudu

Am. KOVAČ

10.12.2014

Arnela Ožegović (19), optužena za krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, i Edin Mutić (20), koji se tereti za pomoć učinitelju nakon počinjenog krivičnog djela te za nedozvoljeno držanje oružja, trebali su se jučer u Općinskom sudu u Sarajevu izjasniti o krivici.

Pucala iz pištolja

No, kako nam je potvrdio Rusmir Karkin, branilac optužene Ožegović, njegova klijentica se nije pojavila na ročištu jer Sud nije imao informaciju da se ona zbog drugog djela nalazi u pritvoru, pa su joj poziv poslali na kućnu adresu.

- Naredno ročište za izjašnjenje o krivici zakazano je za 19. decembar ove godine - pojasnio je Karkin.

Na ročištu se nije pojavio ni Mutić jer se i on nalazi u pritvoru.

veldin-sarak

Foto: Avaz (Šarak: Bio teško ranjen)

Ožegović se optužnicom tereti da je 4. februara ove godine oko 18 sati, u sobi u gornjem dijelu kuće u Humskoj ulici koju koristi njen momak Veldin Šarak (20), a gdje je u tom momentu bio okupljen veći broj ljudi, pucala iz pištolja.

Teške povrede

Ispalila je hitac u pravcu Šaraka, i to u predjelu desne prepone, kojom prilikom je zadobio tešku tjelesnu povredu opasnu po život. Mutić, u namjeri da pomogne Ožegović nakon pucnjave, a dok su uposlenici Hitne pomoći ukazivali pomoć povrijeđenome, s poda sobe uzeo je pištolj kojim je počinjeno krivično djelo i sakrio ga u torbicu koju je nosio preko ramena, a u kojoj je već imao pištolj i nož.

U lijevi džep donjeg dijela trenirke sakrio je okvir sa šest metaka, mobilni telefon, a u lijevi džep gornjeg dijela trenirke drugi nož. No, pripadnici MUP-a KS pronašli su pištolje i noževe.

Inače, Mutić i Arnela Ožegović, kao i njena sestra bliznakinja Arijana nalaze se u pritvoru zbog incidenta koji se dogodio 13. oktobra ove godine kada je u tuči, pucnjavi i ubadanju nožem povrijeđeno pet osoba.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.