CRNA HRONIKA

Namjerno zapaljen automobil privrednika

Zoran Trobok, vlasnik "TZI-Inženjeringa", meta piromana

A. ALJIMI

15.12.2014

Automobil sarajevskog privrednika Zorana Troboka namjerno je zapaljen u noći sa subote na nedjelju oko 3.20 sati u sarajevskom naselju Vraca. Od siline požara na vozilu zapalio se i dio kuće vlasnika projektantske firme "TZI-Inženjering".

Otisci prstiju

Intervencijom pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo požar je ugašen. Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno nam je da je policija obavila uviđaj, kojem je prisustvovao i vještak protivpožarne struke, kao i dežurni tužilac, koji je otvorio istragu u ovom slučaju.

Trobok u izjavi za „Dnevni avaz“ kaže da ne zna ko je i s kakvim motivom počinio ovaj čin. Istakao je da nema apsolutno nikakve veze s kriminalnim miljeom te da njegova firma izuzetno dobro posluje. No, Trobok se nada da će policija otkriti počinioce, a samim tim i pozadinu ovog teškog krivičnog djela.

Policija je, kako saznajemo, uzela dokaze, među kojima su upaljač i debela plastična rukavica, te su ti predmeti poslani na vještačenja. Forenzičari će ispitati je li jedan od počinilaca ostavio otiske prstiju na upaljaču te je li eventualno u rukavici ostao trag DNK.

pozar-grbanica-banjalucka222

Vatrogasci interveniraju na ulazu u objekt (Foto: S . Saletović)

Imali kapuljače

Prema riječima očevidaca, koji su razgovarali s našom ekipom pod uvjetom anonimnosti, oni su u blizini ograde gdje se nalazi Trobokova kuća primijetili crni Audi, navodno serije A3, koji se parkirao tik uz ogradu dvorišta.

Iz Audija su izašle dvije osobe odjevene u tamnu odjeću, koje su nekoliko trenutaka razgledale okolo. Na glavama su imali kapuljače, a, prema riječima očevidaca, jedan od njih u ruci je nosio nešto te je ušao u dvorište kuće, gdje je bio parkiran Trobokov automobil.

trobok

Trobok: Ne zna ko su napadači

Nakon toga, jedan od počinilaca stao je u blizini Trobokovog vozila, koje je u tom momentu planulo te se alarm na njemu aktivirao, a počinioci su utrčali u svoj automobil i pobjegli.

Nikome ne duguje novac

Trobok je u izjavi za naš list jučer naveo da nikome ne duguje novac te da mu niko nije prijetio ili tražio reket. Njegova kompanija "TZI-Inženjering" bila je angažirana i na poslovima u vezi s gradnjom autoputa, a sarađivala je i s međunarodnim organizacijama u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.