CRNA HRONIKA

Vozila ukrali u Derventi, isječena prodali na otpadima u Bosanskom Brodu i Gradačcu

Elmedin P. i Jasmin M. uhapšeni zbog krađa auta

M. M.

25.12.2014

Službenici Policijske stanice Derventa, uhapsili su jučer Elmedina P. (1996) i Jasmina M. (1995), obojica iz Dervente zbog sumnje da su na području ove opštine otuđili dva putnička vozila, saznajemo iz dobojske policije.

Kako nam je, uznavođenje inicijala uhapšenih, kazala Ljerka Stanimirović, portparol dobojskog Centra javne bezbjednosti, njih dvojica se sumnjiče da su 6. decembra sa parking prostora ispred Sportsko-kulturnog centra u Derventi ukrali putničko vozilo Opel Kadet, a deset dana kasnije sa parkinga ispred motela „Dvor“ putničko vozilo Audi 80.

Oba vozila su bila nezaključana i sa ostavljenim ključevima u bravi za pokretanje motora.

- Preduzetim operativnim mjerama i radnjama policijski službenici Policijske stanice Derventa identifikovali su počinioce navedenih krivičnih djela, koji su lišeni slobode, kazala je Stanimirović, te dodala da je Audi pronađen isječen u dijelove na otpadu sekundarnih sirovina u Bosanskom Brodu, dok je Opel kadet pronađen na auto-otpadu u Gradačcu.

Nakon završene krim-obrade uhapšeni su, uz saglasnost dežurnog tužioca, pušteni na slobodu.

Protiv njih će, nakon dokumentovanja predmeta, Okružnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima krađa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.