CRNA HRONIKA

Ukrao Golf u centru Sarajeva pa otišao na Dobrinju po još jednog

Počelo suđenje opasnom kriminalcu iz Srbije

Autor:Dž. BULBUL

2.1.2015

U Općinskom sudu u Sarajevu počelo je suđenje Srđanu Žugiću (33), opasnom kriminalcu iz Srbije, nastanjenom u Han-Pijesku, koji je optužen za krađu i pokušaj krađe vozila u septembru ove godine u Sarajevu.

Otvorio vrata

- Na parkingu u ulici Franca Lehara bb, općina Centar Sarajevo, 3. septembra ove godine u vremenu od 16 sati do ponoći podesnim predmetom optuženi je otvorio vrata Golfa A5 (M89-E-656), vlasništvo "Croatia osiguranja" d.d., te ušao u vozilo i na neutvrđen način ga pokrenuo, zajedno s pripadajućom opremom i službenom dokumentacijom koja se nalazila u službenoj akt-tašni, oštetivši vlasnika za iznos od oko 15.000 KM - navodi se u optužnici.

Na parkingu u ulici Dobrinjske bolnice bb, općina Novi Grad, 11. septembra oko jedan sat poslije ponoći Žugić je zajedno s dvije nepoznate osobe podesnim alatom otvorio prednja lijeva vrata vozila Polo (221-T-283), vlasništvo firme "Planet" d.o.o. Sarajevo, koje je koristio uposlenik D. K.

Otključao bravu

- Ušao je unutra i polomio kontakt bravu za paljenje te pokušao pokrenuti vozilo, u čemu se ga zatekli i spriječili pripadnici Policijske uprave Novi Grad. Istu noć podesnim sredstvom otključao je bravu prtljažnika vozila Golf 2 (E28-K-781), vlasništvo Abdulaha D., a koje koristi Adnan D. Ušao je unutra, uzeo loptu za odbojku s natpisom "Spalding", PVC kesu u kojoj su se nalazile četiri boce autoulja, bravu od vrata vozila i PVC bocu deterdženta za staklo. Predmete je stavio u Golf 5, kojim se dovezao na lice mjesta, a koje je prethodno ukraden 3. septembra ove godine - stoji u optužnici.

Žugićev advokat Omar Mehmedbašić samo je kratko kazao da će odbrana svoje dokaze iznijeti nakon dokaza Tužilaštva.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. januar 2015. godine.

Banda iz Novog Sada

Peteročlana razbojnička banda, kojoj je pripadao i Žugić, osuđena je u martu 2009. u Okružnom sudu u Novom Sadu na 26 i po godina zatvora zbog pljačke mjenjačnice GMV, prepada u pošti u Vojvođanskoj ulici na Limanu i napada na Novosađanina Slavka Damjanovića. Žugić je tada osuđen na sedam godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.